Manchester United vaikeuksissa: Heikko puolustus on kohtalokas heikkous

EPL-kauden 23-24 5. kierroksella Manchester United isännöi Brightonia ottelussa, joka ilmentää Manchester Unitedin viimeaikaista alamäkeä. Ensimmäisellä puoliajalla Brighton hyökkäsi oikealta laidalta, ja maalintekopaikkaa vailla ollut Welbeck teki maalin helposti jättäen Manchester Unitedin väliaikaisesti 0-1-tappioasemaan kotonaan. Toisella puoliajalla Brightonin maalit tekivät Gross ja João Pedro, kun taas Manchester Unitedin tasoitusmaalin teki Hannibal Maybury Manchester United Pelipaita 2024, ja tuloksena oli Manchester Unitedin 1-3-tappio Brightonin kotona.

Se, mikä oli aikoinaan Manchester Unitedin loistohetki, kun edessä oli hyökkäysvoima ja takana De Gean muodostama läpitunkematon puolustus, on nyt joukkue, jolla on edessään valtava haaste. Loukkaantumiset, ulkopuoliset häiriötekijät ja taisteluhengen hiipuminen ovat kaikki kasaantuneet päällekkäin ja johtaneet Manchester Unitedin ahdinkoon. Eturivin pelaajilla on vaikeuksia muodostaa uhkaa ilman yhteispeliä, kun taas keskikentän puolustus, joka luottaa yhteen ainoaan takamies Casemiroon, ei selvästikään riitä pitämään ovea auki. Casemiron erinomaisesta esityksestä huolimatta Real Madridissa Manchester Unitedin keskikentän kokonaispuolustus ei riittänyt, ja vastustajat murtautuivat usein takalinjoille. Vaikka uusi maalivahti Onana on erinomainen pallonlyöntikyvyltään, hän tarvitsee vielä aikaa sopeutuakseen Manchester Unitedin takalinjojen järjestelmään. Aiemmin oli De Gea, maailmanluokan maalivahti, joka pelasti monia tärkeitä maaleja vakauttamalla puolustusta, mutta nyt Manchester Unitedin ongelmat ovat keskittyneet, mikä tekee joukkueen jaksamisesta vaikeaa.

Ottelussa Brightonin maali liittyi Manchester Unitedin takalinjan ongelmiin. 20. minuutilla Adigran oikealta puolelta lähteneen poikittaissyötön Welbeck torjui helposti ja Manchester United teki 0-1 Brightonille. 53. minuutilla Gross murtautui Lisandron läpi boksiin ja laukoi sisään laukoen Manchester Unitedin 0-2-tasoituksen. João Pedron laukaus 71. minuutilla rikkoi jälleen Manchesters Unitedin maalin, tehden 0-3 Brightonin. Vaikka Hannibal Maybury teki 73. minuutilla maalin, se ei muuttanut peliä.

Manchester Unitedin ongelma ei ole vain ottelussa saadut pisteet, vaan myös joukkueen yleinen kunto. Viime otteluissa Manchester United osoitti väsymystä ja taisteluhengen puutetta. Hyökkäyksen ja puolustuksen välisessä siirtymässä pelaajat eivät toimineet tarpeeksi hyvin yhdessä, mikä johti siihen, että vastustaja pääsi hyödyntämään tilanteen. Tämä ei ole vain yhden pelin ongelma, vaan sarja ongelmia.

Manchester Unitedin nykytilanne on huolestuttava Jalkapallo pelipaidat fanien kannalta, ja Ten Hagin on löydettävä ratkaisu tai hän ei välttämättä ole kaukana eroamisesta. Joukkueen on parannettava useita osa-alueita, kuten puolustusta, keskikentän organisointia ja pelaajien kuntoa. Muuten Manchester Unitedin on vaikea pärjätä Valioliigassa, ja mestaruusmahdollisuudet voivat mennä hukkaan ennemmin kuin myöhemmin.